Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde 32 yıllık kariyeri boyunca ülkemizi ve UAA’yı başarıyla temsil eden mezunumuz Neylan Aksa Bali’yi (UAA’57) kaybettik. Mezunlarımıza, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Doğaya ve geleceğe sahip çıkmak isteyenlere; “Dünya Evim ve Yanıyorsa”, “Yer Gök”, “Bu Rüzgâr”, “Başka Dünya Yok”, “Tutulma” albümünlerini sunan Banu Kanıbelli (ACI’84) bir kez daha mikrofon karşısına geçerek “Haydi O Zaman” şarkısını seslendirdi. Şarkı, kendisinin imzasını taşıyan ve Redhouse Kidz tarafından yayınlanan “Çocuklara Mektuplar” kitabıyla aynı anda dinleyiciye sunuldu.
Zeynep Kurmuş (UAA’88) iş hayatında yıllarca tecrübe biriktiren, en verimli dönemlerindeyse emekli olarak bu birikimi benzetme yerindeyse heba eden profesyonelleri, kurucusu olduğu Genwise aracılığıyla tekrar üretmeye davet ediyor.
Hepsen Uzcan (UAA’92) global çapta 1 trilyon euro’yu aşan varlık büyüklüğüyle dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan DWS’nin Amerika CEO’su oldu.
Gül İnanç (ACI’87) kurucusu olduğu Opening Universities for Refugees aracılığıyla çeşitli nedenlerle göç etmek durumunda kalan gençlerin eğitimine odaklanıyor ve onlara yeni bir bakış açısı kazanma imkânı yaratıyor.
14 Aralık 2024 tarihinde yapılan Mütevelli Heyeti toplantısında seçilen 2024-2027 Yönetim Kurulu üyeleriyle görevlerini tamamlayan 2021-2024 Yönetim Kurulu Üyeleri, 18 Şubat'ta gerçekleşen geleneksel devir yemeğinde bir araya geldi.
SAC’nin ardından üniversite eğitimini Kanada'da tamamlayıp orada yazılım alanında çalışan Emre Okta (SAC’19) geçtiğimiz yıl Manisa'nın Salihli ilçesinde 1984 Salihli Spor Kulübü'nü kurarak başkanlık görevini üstlendi.
Bu yıl hazırlık sınıfına kaydolan 16 öğrencimizle nesilden nesile ACI geleneğine bir kuşak daha ekleniyor. Hem annesi hem babası mezunumuz olan iki öğrencimizle birlikte tam 18 mezunumuzla bu köklü gelenekte son yılların en yüksek rakamına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Talas American School for Boys was a place of wonders, nestled in the Talas district of Kayseri, Türkiye. Established in 1871, it was one of the country’s oldest and most respected secondary schools, known for its rigorous curriculum, particularly in English, and its notable alumni. As a boarding school, it became a second home to its students, where friendships were forged and life lessons were learned, often within the school’s walls more than their own homes.
Sağlık ve Eğitim Vakfında (SEV) mezunların gönüllü olarak görev yaptığı ve üç yılda bir yenilenen yönetim kurulunda bayrağı yeni başkan ve üyeler devraldı. SEV Mütevelli Heyeti tarafında yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak Özlem Cinemre (UAA’84) seçildi.
Üsküdar Amerikan Lisesinin ve SEV Ailesinin önemli değerlerinden; Klinik Psikolog, Aile Danışmanı ve Eğitimci Fatma Ramazanoğlu Torun Reid’i (UAA’58) kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başta UAA olmak üzere tüm mezunlarımıza, kederli ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
Talas Amerikan Okulu öğrencilerinin 1932 yılında başlattıkları gelenek, geçen yıl Cumhuriyetin 100. yılında mezunların Alidağ’da buluşmasıyla canlandırılmıştı. Bu yıl da 20 Talaslı dağa taşlarla “T.C. 101” yazmak için Talas’ta buluştu.
Hollanda’daki Utrecht Üniversitesinden Prof. Dr. Pınar Yolum, yapay zekâ ve insanlığın geleceğine farklı bir bakış öneriyor. ‘Zekâ’nın yanı sıra sosyal ve toplumsal değerler kazandırılabilecek yapay zekâlarla insanlığın gelecekte birlikte uyum içinde yaşayacağı bir düzeni hayal ediyor.
İzmir SEV'den 2012 yılında mezun olan Leyla Borovalı, dikkat çeken bir seramik sanatçısı. Çeşme'de kapılarını yeni açan Arkas Sanat Alaçatı'da da bir eseriyle yer alan Leyla Borovalı (İSEV'12) ve annesi Ceyla Fırat Borovalı (ACI'90) ile merkezine sanatı alan bir söyleşi gerçekleştirdik.
Prof. Dr. Emine İpek Özbek’in (ACI’87) “Bornova'da Kimlik Mekân ve Sosyal Yaşam Etkileşimi” kitabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı tarafından yayımlandı.
“Secure: Cultivate Inner Security with Self- Compassion” adıyla İngilizce olarak yayınlanan kitabıyla Dr. Z. Seda Şahin (ACI’99) psikolog olarak geçirdiği 20 yıllık mesleki birikimini okurlarla paylaşıyor.
“Aslında Cennet de Yok”, “Toplum Böceği”, “Iskalı Karnaval” adlı öykü kitaplarının yanı sıra “Dünyanın Güçlü Tarafı” romanında da imzası bulunan Kerem Işık’ın (ACI’94) yeni kitabı “Sınır”, raflarda yerini aldı.
Sivil toplum kurumlarında etkin olarak göreve alan mezunlarımızdan Av. Sinem Erel Muğla (ACI '92) Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.
Işınsu Kestelli (ACI’81), Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik katkıları nedeniyle Fransa Ulusal Liyakat Nişanı olan Chevalier Dans L' Ordre National du Merite’i almaya değer bulundu.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye yardım eli uzatan sivil toplum kuruluşlarından biri de 52 yıllık köklü bir tarihe sahip YÖRET Vakfı oldu. Vakfın Başkanı Sibel Usluer Erenel (UAA’78) afetten hemen sonra yaşlıları ve gençleri merkez alarak ürettikleri projelerle birlikte geçmişten günümüze YÖRET’in çalışmalarını anlattı.
AKUT Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyesi Dr. Pınar Adanalı Beard (UAA’78), vakfın katkılarıyla inşa edilerek deprem birinci yıl dönümünde eğitime başlayan okulları anlatıyor.
Çocuk kitapları ve anlatıyla edebiyat dünyasına adım atan Sepin Sinanlıoğlu’nun (UAA’95) ilk romanı “Hoyrat”, Doğan Kitap tarafından yayınlandı. Roman, bir aşk hikâyesi eşliğinde “geçmiş, bugün ve gelecek”, “hafıza ve bellek”, “aidiyet ve ait ol(a)mama” gibi kavramları ele alırken zaman mefhumun ‘hoyratlığına’ dem vuruyor.
Eserleri bugüne kadar birçok karma sergide yer alan Esra Yazıcı Tözge (ACI’84) heykellerinden oluşan ilk kişisel sergisini “Ben Hiç Kimseyim” adıyla bu yılın Mayıs ayında açtı.