Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde 32 yıllık kariyeri boyunca ülkemizi ve UAA’yı başarıyla temsil eden mezunumuz Neylan Aksa Bali’yi (UAA’57) kaybettik. Mezunlarımıza, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Zeynep Kurmuş (UAA’88) iş hayatında yıllarca tecrübe biriktiren, en verimli dönemlerindeyse emekli olarak bu birikimi benzetme yerindeyse heba eden profesyonelleri, kurucusu olduğu Genwise aracılığıyla tekrar üretmeye davet ediyor.
Hepsen Uzcan (UAA’92) global çapta 1 trilyon euro’yu aşan varlık büyüklüğüyle dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan DWS’nin Amerika CEO’su oldu.
Gül İnanç (ACI’87) kurucusu olduğu Opening Universities for Refugees aracılığıyla çeşitli nedenlerle göç etmek durumunda kalan gençlerin eğitimine odaklanıyor ve onlara yeni bir bakış açısı kazanma imkânı yaratıyor.
SAC’nin ardından üniversite eğitimini Kanada'da tamamlayıp orada yazılım alanında çalışan Emre Okta (SAC’19) geçtiğimiz yıl Manisa'nın Salihli ilçesinde 1984 Salihli Spor Kulübü'nü kurarak başkanlık görevini üstlendi.
Bu yıl hazırlık sınıfına kaydolan 16 öğrencimizle nesilden nesile ACI geleneğine bir kuşak daha ekleniyor. Hem annesi hem babası mezunumuz olan iki öğrencimizle birlikte tam 18 mezunumuzla bu köklü gelenekte son yılların en yüksek rakamına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Talas American School for Boys was a place of wonders, nestled in the Talas district of Kayseri, Türkiye. Established in 1871, it was one of the country’s oldest and most respected secondary schools, known for its rigorous curriculum, particularly in English, and its notable alumni. As a boarding school, it became a second home to its students, where friendships were forged and life lessons were learned, often within the school’s walls more than their own homes.
Talas Amerikan Okulu öğrencilerinin 1932 yılında başlattıkları gelenek, geçen yıl Cumhuriyetin 100. yılında mezunların Alidağ’da buluşmasıyla canlandırılmıştı. Bu yıl da 20 Talaslı dağa taşlarla “T.C. 101” yazmak için Talas’ta buluştu.
Hollanda’daki Utrecht Üniversitesinden Prof. Dr. Pınar Yolum, yapay zekâ ve insanlığın geleceğine farklı bir bakış öneriyor. ‘Zekâ’nın yanı sıra sosyal ve toplumsal değerler kazandırılabilecek yapay zekâlarla insanlığın gelecekte birlikte uyum içinde yaşayacağı bir düzeni hayal ediyor.
Sivil toplum kurumlarında etkin olarak göreve alan mezunlarımızdan Av. Sinem Erel Muğla (ACI '92) Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.
Işınsu Kestelli (ACI’81), Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik katkıları nedeniyle Fransa Ulusal Liyakat Nişanı olan Chevalier Dans L' Ordre National du Merite’i almaya değer bulundu.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye yardım eli uzatan sivil toplum kuruluşlarından biri de 52 yıllık köklü bir tarihe sahip YÖRET Vakfı oldu. Vakfın Başkanı Sibel Usluer Erenel (UAA’78) afetten hemen sonra yaşlıları ve gençleri merkez alarak ürettikleri projelerle birlikte geçmişten günümüze YÖRET’in çalışmalarını anlattı.
AKUT Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyesi Dr. Pınar Adanalı Beard (UAA’78), vakfın katkılarıyla inşa edilerek deprem birinci yıl dönümünde eğitime başlayan okulları anlatıyor.
Eserleri bugüne kadar birçok karma sergide yer alan Esra Yazıcı Tözge (ACI’84) heykellerinden oluşan ilk kişisel sergisini “Ben Hiç Kimseyim” adıyla bu yılın Mayıs ayında açtı.
New York University (NYU) İşletme Bölümünde okuyan Çağla Özdoyuran (SAC’22) ile 3 Soru 3 Cevap: “Bu alanı keşfetmemde kesinlikle IB sürecinde aldığım dersler ve parçası olduğum kulüpler etkili oldu. Aynı zamanda okulumda yapılan işletme konferansları ve bu konferanslarda yer alan konuşmacılar kesinlikle bu konuda gözümü açtı diyebilirim.”
Mezuniyetlerinin 10. yılından itibaren her beş yılda bir okulda Blake House’da toplanan ACI mezunlarından bu yıl ’74, ’79, ’84, ’89, ’94, ’99, ’04 mezun sınıfları ve her yıl olduğu gibi 50 üzeri yıllarını kutlayan sınıflar bir araya gelerek yeniden okulda olmanın coşkusunu yaşadılar.
Uzun yıllardır ABD’de internet teknolojileri ve e-ticaret sistemleri alanında uzmanlaşan Duran İnci (ACI’00) ACI Career Spotlight etkinlikleri kapsamında Yapay Zekâ ile Mesleklerin Geleceği ve İş Zekâsı alanındaki gelişmeleri anlattı.
TAC her yıl olduğu gibi Mayıs ayında gerçekleşen Homecoming ile mezunları kampüste buluşturdu. Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasına dağılmış mezunların yuvalarına tekrar döndüğü Homecoming’e bu yıl 4’lü ve 9’lu yıllarda mezun olan sınıflar katıldı.
ACI Mezunlar Derneğinin her yıl baharı karşılamak üzere düzenlediği geleneksel Helva Piknik, bu yıl okulun 145. Kuruluş Yıldönümü kutlamasıyla birlikte yapıldı.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan Hakan Bakay (SAC’21) ile 3 Soru 3 Cevap: “Bölümü seçmeden önce asla yapmayacağımı iddia ettiğim işlerin bu kadar keyifli ve özel hissettirebileceğini tahmin etmiyordum.”
Talas Amerikan Okulu mezunu bağışçılarımızın kurduğu Keller Fonu ile finanse edilen “Eğitimde Mükemmeliyet Projesi” kapsamında ABD’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alan Arizona State University ve bünyesinde yer alan ABD’nin en eski eğitim fakültelerinden Mary Lou Fulton Teachers College ile yürütülen çalışmalar genişleyerek devam ediyor.
Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünde okuyan Zeynep Naz Açıkgöz (SAC’20) ile 3 Soru 3 Cevap: “Bir SAC mezunu olarak, okulumun sadece meslek seçiminde değil, daha birçok alanda hayatıma ve vizyonuma kattığı çok şey olduğunu belirtmek isterim.”
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bengüsu Mirasoğlu (UAA'96) 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne 24 kişilik ekibin doktoru olarak katıldı.
İzmir Amerikan Koleji mezunlarından Armağan Sunerli (ACI’99) P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.