Gül İnanç (ACI’87) kurucusu olduğu Opening Universities for Refugees aracılığıyla çeşitli nedenlerle göç etmek durumunda kalan gençlerin eğitimine odaklanıyor ve onlara yeni bir bakış açısı kazanma imkânı yaratıyor.
Bu yıl “Dış Politika Enstitüsü” başkanlığı görevini üstlenen Büyükelçi (E) Hüseyin Diriöz (TAC’73) diplomat olarak bulunduğu farklı coğrafyalarda geçen 42 yılın ardından TAC’nin hayatına ve mesleğine katkılarını anlatırken bizleri dünya diplomasi tarihinde neredeyse yarım asırlık ilginç anılarla dolu bir seyahate çıkarıyor.
Milyar dolarlık girişimleriyle adından sıkça söz ettiren Hakan Baş (UAA’01), Üsküdar Amerikan Lisesi yıllarını, okulunun kendisine ve başarılarla dolu iş hayatına neler kattığını anlatıyor.
Çoğunluğu ACI mezunu olan Yediçeriler Yelken Takımı’nın kurucuları arasında bulunan Feyyaz Ünal (ACI’00), 30 yıl önce okulda başlayan dostluğun 20 yıldır denizde devam ettiğini söylüyor.
Doktor, bilim insanı, yönetici ve öğretim görevlisi Prof. Dr. Nilüfer Ertekin Taner (ACI’89), Mayo Clinic’teki laboratuvarında 20, ABD ve dünya genelindeyse farklı disiplinlerden 100’ü aşan bilim insanıyla en karmaşık ve ölümcül hastalıklardan Alzheimer’a karşı bir tedavi bulmak için sürdürülen küresel savaşa liderlik ediyor.
Cambridge Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Profesörü olarak görev yapan Ayşe Zarakol (UAA’95) yazdığı makaleler ve kitaplarla bambaşka bir bakış açısıyla yaklaşıyor Doğu-Batı meselesine.
Simel Eşim (ACI’84), aldığı eğitim ve gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde bugün Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) kooperatifler ve sosyal ve dayanışma ekonomisi (SDE) konularındaki global portföyünü yönetiyor.
Üniversite sınavında bütün tercihlerini tıp eğitimi üzerine yapan, yıllarca eğitimden geçtikten sonra profesör unvanı alan Egemen Eroğlu (TAC’90), gerek ekonomik sorunlar ve mesleğin itibarsızlaştırılması, gerekse uzun mesai saatleri nedeniyle çocuk cerrahisi bölümlerinin tercih edilmediğinin altını çizerek, kendisinin türünün son örnekleri arasında bulunduğu söylüyor.
Hollanda’daki Leiden Üniversitesinde Sosyal İlişkilerde Nörobilim Profesörü Berna Güroğlu’nun (UAA’94) yöneticilerinden biri olduğu Growing Up Together in Society (GUTS) araştırma projesi, 22 milyon Euro’luk bir kamu fonu kazandı.